Praktijkexamen Algemene Verkeer Deelname

Dit examen volgt na het succesvol afronden van het AVB examen. Je moet nu in het bezit zijn van het motor theoriecertificaat. Nu gaan we eindelijk… Veilig en Verantwoord rijden op de openbare weg!

Op het CBR examencentrum houdt de examinator een inleidend gesprek. Daarna volgen de ogentest en een aantal controlehandelingen bij de motor, die te maken hebben met de techniek.

Hiervoor kun je gebruik maken van het geheugensteuntje BRAVOK, klik hier voor meer informatie.

Hierna begin je direct met het examen. Dit duurt ongeveer 35 minuten. De examinator van het CBR en jouw instructeur volgen je in een auto. De aanwijzingen krijg je van je instructeur via de portofoon.

De examinator let op het volgende: je voertuigbeheersing in het verkeer, jouw kijkgedrag, plaats op de weg bij rijden van bochten, volgafstand houden en je interactie met andere weggebruikers. Kortom: er wordt gekeken naar het totaal beeld van je rit.

DOEL: je moet de examinator ervan overtuigen dat je de motorfiets feilloos kunt besturen. En dat je op een veilige en verantwoorde manier deelneemt aan het verkeer volgens de geldende verkeersregels.

Meenemen AVD examen:

  • Een wettelijk toegestaan geldig legitimatiebewijs
  • Een geldig theoriecertificaat A
  • Een geldig uitslagformulier praktijkexamen Voertuigbeheersing met een voldoende resultaat.

Geslaagd voor AVD?
Gefeliciteerd met het leukste rijbewijs!

Het CBR stuurt jouw gegevens elektronisch door naar het Centraal Rijbewijzen Register.