RMT (Regionale MotorrijvaardigheidsTraining)

RMT-cursussen (Regionale MotorrijvaardigheidsTraining) worden exclusief door KNMV gediplomeerde motorrij-instructeurs gegeven. Deze cursus kan in de eigen vertrouwde omgeving gevolgd worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel verkeersongelukken zich relatief dicht bij huis afspelen. De vertrouwdheid van de weg, met als gevolg dat de verkeersdeelnemer minder oplettend is, speelt daarbij een belangrijke rol. Juist als motorrijder ben je kwetsbaar in het verkeer. Er blijkt een grote behoefte te zijn om na het halen van het A-rijbewijs, een meer praktijkgerichte training te kunnen volgen.

De eendaagse RMT-praktijkcursus is een training die je samen met twee andere cursisten volgt.

Het ochtendprogramma staat in het teken van voertuigbeheersing. Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor de kijktechniek. Oefeningen die aan de orde komen zijn oa. remmen bij hogere snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte.
Tussen de middag wordt er gezamenlijk geluncht.

‘s Middags gaan we de openbare weg op, waarbij diezelfde kijktechniek onder de loep wordt genomen. Het rijden in het kader van zien en gezien worden in relatie tot risicoperceptie, het rijden van bewuste (bocht)lijnen vormt een rode draad,

Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen heeft ondergebracht, krijgt na het volgen van de RMT gedurende twee jaren een premieverlaging van tien procent. Ook diverse andere verzekeringsmaatschappijen verlenen bij het bezit van het RMT-certificaat een korting van 10 procent.

Je kunt je aanmelden via de inschrijfpagina. Geef hierbij de gewenste datum of periode op.