Motor theorie

Wil je het motorrijbewijs halen, dan moet je ook een theorie-examen afleggen bij het CBR voor de categorie A.

Als je al een autorijbewijs hebt, hoef je voor het AVB examen nog geen motor theoriecertificaat te hebben. Voor het AVD examen moet je in het bezit zijn van je certificaat.

Theoriecursus

Verlaat je ieder keer teleurgesteld het CBR-theorielokaal? Bespaar jezelf de frustratie van het keer op keer examen moeten doen! De theoriecursus van Rijschool Drive-Inn wordt verzorgd door gecertificeerde docenten. Door een effectieve lesmethode met CBR examentraining wordt de kans van slagen zeer groot.

Aangezien wij met kleine groepen werken, bestaat de mogelijkheid om uitgebreid vragen te stellen en is er ruim voldoende de tijd om jou te helpen met de problemen met de theoriestof waar jij tegenaan loopt.

Je kunt je telefonisch of per e-mail aanmelden voor de theoriecursus.

Motor theorie-examen

Dit examen bestaat uit 55 vragen. Je moet minimaal 44 vragen goed beantwoord hebben om te slagen. De vragen bestaan uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen en vragen waar je een getal moet invullen. Het examen wordt klassikaal in het Nederlands afgenomen in een van de examencentra van het CBR.

Meenemen:

  • een wettelijk toegestaan geldig legitimatiebewijs
  • de oproepkaart meenemen is niet verplicht, maar wel praktisch. Al je gegevens staan hierop. Pasfoto is ook niet meer nodig.

Geslaagd? De uitslag van je examen wordt elektronisch vastgelegd. Als je geslaagd bent krijg je dus geen certificaat meer.